Personvernerklæring

Hvem vi er

Endrava er et konsulentselskap basert i Oslo, Norge. Vi hjelper andre med å kutte klimagassutslipp. Dette er selskapets nettsted.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler inn dem

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på dette nettstedet kan inneholde innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Vi unngår så mye som mulig å bruke innebygd innhold, men noe kan fortsatt være tilstede på nettsiden vår. Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende har besøkt den andre nettsiden.

Disse nettstedene kan samle inn data om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn ytterligere tredjepartssporing og overvåke interaksjonen din med det innebygde innholdet, inkludert sporing av interaksjonen din med det innebygde innholdet hvis du har en konto og er logget inn på det nettstedet.

Analytics

Endrava samler inn uidentifisert informasjon om besøkende på våre domener endrava.com og endrava.no. Formålet med dette er å utvikle statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle tjenester på siden.

Eksempler på hva statistikken gir er:

  • hvor mange personer som besøker forskjellige sider,
  • hvor lenge besøket varer,
  • hvilke nettsteder brukerne kommer fra og
  • hvilke nettlesere de bruker.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på nettstedet vårt.

Informasjonen behandles i en uidentifisert og aggregert form. Uidentifisert betyr at vi ikke kan spore informasjonen vi samler tilbake til den enkelte bruker. Vi har tilgang til hele IP-adressen, men denne adressen er da uidentifisert slik at kun de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. For eksempel, hvis IP-adressen består av tallene 195.159.103.82, bare 195.159.103.xx. benyttes. I tillegg behandles IP-adresser på aggregert nivå, noe som betyr at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Noe informasjon om de uidentifiserte IP-adressene behandles på individnivå, men all denne informasjonen slettes automatisk etter 14 måneder.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som brukes til å lagre små informasjonsbiter. Informasjonskapslene lagres på enheten din når nettsiden lastes inn i nettleseren din. Disse informasjonskapslene hjelper oss med å få nettstedet til å fungere ordentlig, gjøre nettstedet sikrere, gi bedre brukeropplevelse og forstå hvordan nettstedet fungerer og analysere hva som fungerer og hvor det trenger forbedring.

For mer informasjon om informasjonskapsler, se http://www.allaboutcookies.org .

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Som de fleste av de elektroniske tjenestene, bruker nettstedet vårt informasjonskapsler fra første- og tredjepartsinformasjonskapsler for en rekke formål. Førstepartsinformasjonskapslene er stort sett nødvendige for at nettstedet skal fungere på riktig måte, og de samler ikke inn noen av dine personlig identifiserbare data.

Tredjeparts informasjonskapslene som brukes på nettsidene våre brukes hovedsakelig for å forstå hvordan nettstedet fungerer, hvordan du samhandler med nettstedet vårt, holde tjenestene våre sikre og alt i alt gi deg en bedre og forbedret brukeropplevelse og bidra til å fremskynde fremtidige interaksjoner med nettsiden vår.

Forskrifter knyttet til bruk av informasjonskapsler

Lagring av informasjon og behandling av denne informasjonen er ikke tillatt med mindre brukeren har gitt samtykke til begge. Bruker skal vite og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene (ekomloven § 2-7b).

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

Analytics: Disse informasjonskapslene lagrer informasjon som antall besøkende på nettstedet, antall unike besøkende, hvilke sider på nettstedet som har blitt besøkt, kilden til besøket osv. Disse dataene hjelper oss å forstå og analysere hvor godt nettstedet fungerer og hvor det trenger forbedring.

Følgende informasjonskapsler brukes på endrava.com og endrava.no for analyser:

  • «_ga» Brukes til å samle inn statistikk for Google Analytics, varer i 14 måneder
  • «_gid» Brukes til å samle inn statistikk for Google Analytics, varer i 24 timer
  • «_gat» Brukes til å begrense antall forespørsler til Google Analytics, varer i 1 minutt

Se «Analytics» ovenfor for å lære mer om hvordan og hvorfor vi bruker analyser på nettsidene våre.

Funksjonell: Dette er informasjonskapslene som hjelper visse ikke-essensielle funksjoner på nettstedet vårt. Disse funksjonene inkluderer innebygging av innhold som videoer eller deling av innhold på nettstedet på sosiale medieplattformer.

Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapselpreferansene?

Ulike nettlesere tilbyr forskjellige metoder for å blokkere og slette informasjonskapsler som brukes av nettsteder. Du kan endre innstillingene til nettleseren din for å blokkere/slette informasjonskapslene. For å finne ut mer om hvordan du administrerer og sletter informasjonskapsler, besøk wikipedia.org og www.allaboutcookies.org .

Hvem er ansvarlig for å administrere disse dataene

Endravas webmaster har daglig ansvar for personopplysningsbehandlingen på endrava.com og endrava.no, med mindre annet er angitt nedenfor. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personlig informasjon knyttet til tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Informasjon som samles inn i forbindelse med driften av nettstedet lagres på servere som driftes av webhotellleverandøren (Domeneshop AS). Kun Endrava har tilgang til informasjonen som samles inn.

I tillegg bruker vi Google Analytics-analyseverktøyet på nettstedet vårt, som beskrevet mer detaljert under «Analytics» ovenfor.

Hvem vi deler dataene dine med

Vi deler ikke dataene dine med andre, bortsett fra analyseformål, som beskrevet i «Analytics» ovenfor.